Open Toernooi TV Streveland 2018

Onder uitstekende weersomstandigheden is ons 32e Liesveld Dubbel Toernooi afgewerkt, ook wel ons Open Toernooi genoemd. Slechts op één avond was er sprake van regenachtig weer, waardoor voor een aantal wedstrijden moest worden uitgeweken naar de all-weatherbanen in Nieuw-Lekkerland en de binnenbanen in Ridderkerk.
In totaal deden 81 koppels mee met het toernooi, die met elkaar 134 partijen afwerkten. In vier categorien wisten Strevelanders te zegevieren.
Dat gebeurde in het gemengd dubbel 8 25+ met Jolanda Groeneveld en Richard IJsbrandy, de damesdubbel 8 25+ met Cristel van der Hek en Yvonne Vlot, de dames dubbel 7 17+ Sigrid van der Meijden en Marjolein Roos en de gemengd dubbel 5, Eric Versteeg met Hendra van der Linden (spelend bij LTC De Merwede).
In het gemengd dubbel 8 25+ werden Marjolein van Andel (TC ’73) en Dennis Hak tweede, bij het dames dubbel 8 25+ waren dat Sandra Bertels en Marjolein van der Burgh (NLTC). In de dames dubbel 17 + werden tweede Sandra Bertels en Linda van Weelde, in het gemengd dubbel 5 werden tweede Elvira Saffignani en H. van Dort (TOP Papendrecht).
 
De overige uitslagen:
 
HD8 25+
1. Onno Hillers/Wilco de Pender (TC ’73)
2. Wim de Bruijn/Piet de Jong
 
GD 7 17+
1. Marietje Dekker/Leo Dekker (ATV)
2. Ada van Dodewaard/Frank de Vries (TOP Papendrecht/TV Ter Aar)
 
GD6
1. Esmee Koolmees/Andrew Bertels (NLTC)
2. Marie-Christine Visser/ Mark de Bruijn (ATV)
 
DD6
1. Gerke de Groot/ Jopie Jerphianon (TC ‘73)
2. Ramona Prins/Marianne Wols
 
HD6
1. Rob Boutkan/Martin van Dijl (TV De Drie Heugels)
2. Richard Hessevoort/Jacco Pinkster (TV d’ Oudelande)
 
HD5
1. Marko Markus/Auke van Minnen (TC ’73)
2. Ruben Helder (TOP Papendrecht)/Sander Liefhebber
 
Het toernooi kende een aantal hoofdsponsors – De Bruijn Tegelwerk, notariskantoor Van der Heiden, autobedrijf Piet de Jong, A. Hak Transportbedrijf en Boer Ontwikkeling, die op de finaledag door onze voorzitter werden bedankt voor hun mooie bijdragen.
Ook alle andere vrijwilligers – de barcommissie, alle mensen die tijdens het toernooi achter de bar hebben gestaan, de leden die cake hebben gebakken, de schoonmaak, onze groundsman en uiteraard de toernooicommissie zelf onder leiding van Anja den Besten kregen een schouderklopje voor al het werk dat ze hadden verricht.
 
32e Open Toernooi Dubbeltoernooi
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Open Toernooi 2017 bijzonder succesvol

Onder welhaast perfecte omstandigheden is de afgelopen week ons 31e Open Toernooi afgewerkt.
 
Met slechts een paar regenbuitjes en een zonovergoten finaledag, waarbij ons terras meer dan bomvol zat met toeschouwers, kan worden gesproken over een uiterst succesvol toernooi. Niet in de laatste plaats overigens vanwege het aantal deelnemers, ruim tachtig koppels in totaal, goed voor maar liefst 140 partijen.
 
Spelers afkomstig van de diverse ‘buurverenigingen’, zoals uit Nieuw-Lekkerland, Alblasserdam, Groot-Ammers en Dordrecht, maar natuurlijk ook een groot aantal afgevaardigden van ons eigen TV Streveland zorgden doordeweeks en in de twee weekenden voor de nodige spanning en sensatie op onze banen.
 
Niet zelden duurden de partijen ‘s avonds tot tegen twaalven, waarna de betrokken spelers en hun aanhang nog lang niet van plan waren om naar huis te gaan. Onze leden die deze week achter de bar stonden om iedereen van een natje en een droogje te voorzien, verdienen dan ook een groot compliment voor het keiharde werken.
 
Dat geldt natuurlijk ook voor het werk dat onze groundsman iedere dag verrichtte om de banen er weer zo goed mogelijk bij de laten liggen voor weer een nieuwe wedstrijdronde, en uiteraard ook voor de wedstrijdorganisatie, die tot taak had om alle duels op de juiste tijden in te plannen en ervoor zorg te dragen, dat alle wedstrijden ook daadwerkelijk konden worden gespeeld.
 
Ook zonder onze sponsors – Boer Ontwikkeling, BMN, Piet de Jong Autobedrijf, Arnoud Rodenburg en Wim de Bruin Bouw – kon ons toernooi niet het succes worden dan wat het nu is geworden. Uiteraard verdienen ook zij een groot applaus voor hun bijdragen!
 
De winnaars:
5GD Debbie Slagboom/Huib van Dordt
6HD Ruben Helder/Ricardo de Lange
6DD Gerke Heithuis/Irene van Outheusden
6GD Christine Visser/Mark de Bruin
7DD17+ Elvira de Bruin/Manon de Ridder
7DD45+ Cora den Ouden/Danielle Verhey
7GD17+ Tessa den Ouden/Jan den Ouden
7HD17+ Tom den Ouden/Ricardo Vlot
7HD45+ Dirk Vlot/Theo de Wolff
8GD25+ Jolanda Groeneveld/Richard IJsbrandy
8DD25+ Christel van Hek/Yvonne Vlot
8HD25+ Teus de Jong/Gerko Liefhebber
 
 
 
 
 
 
30e Open Liesveld Dubbeltoernooi 2016 goed bezet

Onder uitstekende omstandigheden is afgelopen week het 30e Open Liesveld dubbeltoernooi gehouden bij onze tennisvereniging.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Het zonovergoten – alleen afgelopen zondag waren er een paar regenbuien – evenement trok meer dan tachtig koppels in de diverse categorieën. De spelers waren afkomstig uit de hele regio. Ook vanuit TV Streveland zelf waren veel deelnemers.
 
In de eerste dagen viel helaas een aantal deelnemers uit met blessures. Sommigen raakten zelfs zwaar geblesseerd.
 
Iedere avond waren de banen volledig vol en waren er tot na twaalven wedstrijden, waarin veel goed tennis te zien was. Het massaal aanwezige publiek bleef dan ook lang hangen, niet in de laatste plaats vanwege de gezelligheid op onze terrassen. De nieuwe luifel, geschonken door de Vrienden van TV Streveland, bleek een uitkomst om overdag de zon tegen te houden, en ’s avonds de warmte enigszins vast te houden. Wie het toch nog koud kreeg, kon één van de nieuwe, door clublid Dennis Hak geschonken fleece dekentjes over de benen draperen.
 
Onze club heeft met het Open Toernooi een heel goed figuur geslagen bij tennissers uit de hele regio. De organisatie van onze toernooicommissie, onder leiding van ‘toernooidirecteur’ Anja den Besten was perfect, net als de gebakken cakes, de inzet van de bardienstmedewerkers, onze groundsman en natuurlijk onze sponsors.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De uitslagen:
 
Dames dubbel AR A: Jantine Brokking/Willian de Pender
Dames dubbel AR B: Renate van Liempd/Linda van Liempd
Dames dubbel AR C: Elvira de Bruijn/Manon de Ridder
Dames dubbel 45+ AR A: Christine Buckley-Weijer/Wilma Nonnekes
Dames dubbel 45+ AR B: Marjolein Roose/Sigrid van der Meiden
Heren dubbel AR A: Marco Markus/Pieter Reijalt
Heren dubbel AR B: John de Groot/Stefan Smits
Heren dubbel AR C: Tom den Ouden/Quido Vlot
Heren dubbel 45+ AR A: Ton Spek/Wim Staat
Heren dubbel 45+ AR B: Frans Hoogerbrugge/H. Kieviets
Gemeng dubbel AR A: Caroline van der Made/Martin Keijzer
Gemengd dubbel AR B: Manon de Bruijn/Jan van Middelkoop
Gemengd dubbel AR C: Anna van Tiggelen/Arie van Tiggelen
Gemengd dubbel AR D: Esther van Manen/Tom den Ouden
Gemengd dubbel 54+ AR B: Arja Verwaal/Gertjan Verschoor
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Record op dubbeltoernooi TV Streveland 2015

Het 29e Liesveld Open Dubbel toernooi, afgelopen week gespeeld, kende twee gezichten. Moest doordeweeks vanwege de vele regen worden uitgeweken naar een overdekte baan in de regio, het finaleweekend werd overspoeld met zon en hoge temperaturen. En uiteraard veel publiek en mooie tenniswedstrijden!

Deze editie bracht maar liefst het recordaantal van 102 koppels op de been, die in totaal 154 wedstrijden afwerkten. Alleen al op de zaterdag in het finaleweekend (29 augustus) werden 31 tennisduels uitgevochten ons het drukbezochte tennispark.
Vanwege het slechte weer doordeweeks werd uitgeweken naar de hal van TOP in Papendrecht en de banen van NLTC in Nieuw-Lekkerland en TC73 in Groot-Ammers. Hulde aan die verenigingen, die geheel belangeloos hun accommodatie beschikbaar stelden! Een groot woord van dank is daarbij op zijn plaats. Ons toernooi had nooit zo’n succes geworden zonder hun vrijgevige hulp.
Jammer natuurlijk dat die paar dagen elders tennissen een leeg clubhuis op Streveland betekende, maar de enorme belangstelling met name rond en in het finaleweekend maakte veel goed. Er werd gebarbecued en de bardienst draaide overuren.
Onze toernooicommissie deed dat uiteraard ook, net als onze groundsman, de schoonmakers en de vele andere vrijwilligers van onze vereniging die hun handen uit de mouwen staken. Zij zorgden er met z’n allen voor dat het de spelers en hun publiek aan niets ontbrak.
Natuurlijk mogen ook de sponsors van het toernooi niet onvermeld blijven. Naast hoofdsponsor Piet de Jong van het gelijknamige autobedrijf (onder andere een gratis tankbeurt), waren dat De Limonadefabriek (mooie dinerbonnen voor de verloting), Harry Mons van tankstations Mons in Groot-Ammers (met cadeaubonnen te besteden in zijn tennisshop of voor een gratis bespanning), bloembinderij Rozemarie (de zonnebloemen voor de finalisten), kindercentrum Ons Stekkie en Tricasa (de wijn voor de finalisten) en TennisDirect (de handdoeken voor de winnaars) en kaashandel Booy.

In de hoogste categorie, het gemengd dubbel 4/5, zegevierden Jeroen van den Bosch en Laura Kennedie. In de damesdubbel 5 was de zege voor Hendra van der Linden-Franken en Jacqueline Tinga. In de hoogste categorie in de herendubbel, de 6, bleken het jeugdige duo Ruben Helder en ‘onze’ Sander Liefhebber de sterksten. Overigens won Liefhebber ook de gemengd dubbel 6 met zijn eveneens jeugdige partner Britt van der Meijden, eveneens van TV Streveland. Andere Strevelanders die hun finale winnend wisten af te sluiten waren Christel van der Hek en Ton van Es in het gemengd dubbel 8 25+.

De uitslagen

DD5: Hendra van der Linden-Franken/Jacqueline Tinga
DD6: Debbie Slagboom/Angelique Volker
DD7 17+: Esmee Koolmees/Renate van Liempd
DD7 45+: Mariette Bakker/Marjon de Lint
DD8 25+: Margaretha Groen/Annelies Sonderwal-Dreese
GD 4/5: Laura Kennedie/Jeroen van den Bosch
GD6: Britt van der Meijden/Sander Liefhebber
7GD 17+: Christa Zanen/J. de Witte
7GD 45+: Marieke van Tiggelen/Arie van Tiggelen
8GD 25+: Cristel van der Hek/Ton van Es
6HD: Ruben Helder/Sander Liefhebber
7HD 17+: John de Groot/Stefan Smits
7HD 45+: C. Noordergraaf/Jan van Noorloos
8HD 25+: Lammert van Dalen/Remond Schweig

Mooi tennis en gezelligheid hand in hand op Liesveld Open

Op zaterdag 22 augustus start ons 29e Open Liesveld Dubbel Toernooi! Op dit moment zijn we de 90 ingeschreven koppels voorbij! Dit is een record en hiermee een uitdaging voor onze toernooicommissie om alle wedstrijden in goede banen te leiden. Niet alleen het plannen is een grote klus, ook alle hand- en spandiensten er om heen vragen heel wat van de vele vrijwilligers. Maar met alle vrijwilligers van TV Streveland komt dit vast goed!

Naast vrijwilligers hebben we ook een sponsor nodig en dit is wederom Autobedrijf P. de Jong uit Streefkerk. We zijn blij met hun financiële bijdrage, maar Piet en Marianne leveren ook een sportieve bijdrage!

Het toernooi wordt gespeeld in poules met een kruisfinale, waar mogelijk. Er wordt gespeeld in de sterkte 5 t/m 8. Naast veel lokale spelers verwelkomen we ook de spelers die de soms verre reis naar Streefkerk komen maken. De leeftijden variëren van 16 t/m 69 jaar, je ziet tennis is voor iedere leeftijd geschikt.

We nodigen iedereen uit om op ons terras te komen genieten van de mooie partijen en de heerlijke versnaperingen van onze barcommissie. U kunt het toernooi hier volgen.


T.V. Streveland - Beneden Tiendweg 6b - 2959 BA Streefkerk - (06) 3045 4477 - info@tvstreveland.nl