Workshop 'Samenspel'

Onze tennisleraar Joost Wegner wil tijdens de vakantie graag iets extra doen voor onze leden. Speciaal daarvoor houdt hij op vrijdag 20 juli aanstaan de workshop ‘Samenspel’.
Joost gaat zich richten op het effectief volleren, serveren en communiceren tijdens het dubbelspel.
Er zal veel interactie plaatsvinden tussen de deelnemers en Joost. Het whiteboard is een hulpmiddel dat ingezet zal worden om de vragen te bespreken met elkaar. Erna kunnen we alles toepassen tijdens de gekozen oefenvormen.
 
De workshop zal 1,5 uur in beslag nemen en kost 25 euro per persoon.
 
Je kan je alleen inschrijven in groepsverband van 4 personen, uitzonderingen daargelaten.
Wil je graag deelnemen aan de workshop meld je dan zo spoedig mogelijk aan!
 
Inschrijving sluit woensdag 11 juli
Aanmelden via joostlopik@hotmail

Ballen voor baan 1 en 2

Hoi TV Streveland-lid!

Het zal ongetwijfeld niemand ontgaan zijn: het eerste deel van dit tennisseizoen is chaotisch verlopen vanwege de perikelen rond de renovatie van onze banen 1 en 2. Wekenlang kon op slechts de helft van onze banen worden gespeeld en dat heeft behoorlijk veel overlast en ook ergernis veroorzaakt.

Ondanks dat we daar zelf als vereniging weinig aan konden doen willen wij als bestuur jullie hierbij een klein ‘goedmakertje’ aanbieden in de vorm van een blik tennisballen.

Het blik zal een dezer dagen bij je worden thuisbezorgd. Heb je geen blik ontvangen omdat je niet thuis was, dan kun je de ballen vanaf volgende week ophalen in het clubhuis. De blikken staan op naam en voor ieder lid is er een beschikbaar!

Baan 1 en 2 zijn inmiddels prachtig mooi opgeknapt. Wij hopen van harte dat jullie het eindresultaat allemaal met eigen ogen komen bekijken en er met deze splinternieuwe ballen op komen spelen!

Het bestuur.

Seniorplustoernooi

Donderdag 17 mei jl. vond weer het inmiddels traditionele Seniorplustoernooi plaats bij TV Streveland. Het was wel even spannend of het toernooi door kon gaan. Pas dinsdagavond kwam er (mede door de geweldige hulp van Giel Arkema) groen licht en hoefde er gelukkig niemand afgebeld te worden. Dat was maar goed ook want er hadden zich zelfs meer dan het maximaal mogelijke aantal deelnemers aangemeld.

Van de voorzitter

Het is eindelijk zover: onze banen 1 en 2 zijn klaar!
 
Door diverse omstandigheden heeft de renovatie van de helft van ons park veel en veel langer geduurd dan van tevoren was bedacht (en afgesproken!). Vanwege de niet op de juiste wijze aanlegde ondergrond bij de eerste aanleg van onze banen, ruim veertig jaar geleden, bleek het door ons gewenste gravel plus niet mogelijk. Daarna zaten er zaken tegen en ook de communicatie met de aannemer liep niet altijd ‘even soepeltjes’, laten we het daar maar op houden. Aan ons als tennisvereniging heeft het in ieder geval niet gelegen: een aantal mensen is achter de schermen continue bezig geweest om te pogen de werkzaamheden te versnellen.
 
De veel langer durende renovatie leverde uiteindelijk veel overlast op voor jullie, de leden van TV Streveland. Voor de competitieteams, voor de organisatie van onze evenementen, de clubkampioenschapen en natuurlijk voor de leden die lekker vrij wilden gaan tennissen op de mooie avonden die we tot nu toe al gehad hebben. De tennissers, die moesten inschikken op twee, in plaats van vier banen…
 
Gelukkig is die ellende nu voorbij en zijn we in het bezit van twee superstrakke, nieuw aangelegde tennisbanen, waar we weer heel wat jaartjes onbezorgd van kunnen genieten op ons mooie cluppie.
 
Hoewel we er dus als vereniging weinig aan konden doen, willen we als bestuur ‘sorry’ zeggen voor alle overlast, die dit alles met zich heeft meegebracht. Daarnaast komen we er in jullie richting binnenkort nog op terug.
 
Voor nu in ieder geval veel tennisplezier toegewenst op onze – jaja - vier banen!
 
Fred Pruim
voorzitter

Nieuwe afscheiding terras

Eindelijk is het dan zover, de coniferen naast het terras worden vervangen door een nieuwe glazenwand. Binnenkort kunnen we uit de wind op het terras zitten en naast baan 1 en 2, ook baan 3 en 4 in de gaten houden.
Deze week zijn vrijwilligers begonnen met het verwijderen van de coniferen en het maken van de fundering voor de nieuw glazenwand. Een mooie aanwinst voor onze tennisvereniging.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inschrijven voor herfstcompetitie 2018

Er kan weer worden ingeschreven voor de herfstcompetitie 2018! De wedstrijden worden gespeeld tussen week 37 t/m week 43, met inhaaldagen van week 44 t/m 46. Geef je vóór 15 juni op bij de verenigingscompetitieleider door een mail te sturen naar vcl@tvstreveland.nl.

Voorjaarscompetitie Zuid 2018 Dames

Ook dit voorjaar rijden we een aantal donderdagen (lekker vroeg uit de veren!) naar het zonnige zuiden met Anja den Besten, Tonny de Bruijn, Marianne de Jong, Sigrid van der Meijden, Evelyne Wolff en Marjolein Roose om daar onze competitiepunten bij elkaar te sprokkelen.
Dit verloopt tot nu toe zeer voorspoedig we staan met nog één wedstrijd te gaan op een tweede plek die als het goed is niet meer door ons wordt af gestaan.

Nieuws van de barcommissie

Met ingang van volgend seizoen zullen een aantal leden de barcommissie verlaten. De vereniging is daarom voor volgend seizoen dringend op zoek naar nieuwe barcommissieleden.
Ben je geďnteresseerd en wil jij de barcommissie komen versterken stuur dan een email naar bardienst@tvstreveland.nl.

WoensdagAvondCompetitie (WAC) 2018

Het afgelopen jaar is naar mijn idee goed verlopen, een mooie opkomst, en wat ik van een aantal deelnemers krijg te horen… met leuke partijen. Ik wist niet wat ik moest verwachten van het organiseren van de WAC-avonden, en had nog wat schroom om een kleine bijdrage te vragen voor de afsluitende avond.

Onderhoud groen rondom de banen

 
Ook dit jaar wil ik weer met een aantal vrijwilligers het groen rondom de banen onderhouden. De werkzaamheden bestaan uit het onkruid vrijhouden, het snoeien van de struiken en het aanvegen van het terras en de paden. Ik kan dat niet alleen en daarom vraag ik om zo veel mogelijk hulp.
 
De data zijn op maandagmorgen:
Maandag 30 april, 28 mei, 11 juni, 2 en 23 juli, 13 augustus, 3 en 24 september en15 oktober.
Er wordt gewerkt van 9.00 uur tot 12.00 uur.
 
Aanmelden kan via de mail: groenvoorziening@tvstreveland.nl

Senioren agenda 2018

De senioren agenda voor het komende tennisseizoen is gemaakt!
De agenda voor 2018 is te downloaden via "Senioren - Agenda".

Tennisvereniging Streveland op Facebook!!

Ook tennisvereniging Streveland gaat mee met haar tijd. Like, share en volg deze pagina met je vrienden voor meer bekendheid van ons bestaan! Heb jij leuke foto’s of filmpjes die wij kunnen posten? Stuur ze naar ons of tag ons er in dan zorgen wij dat deze op onze pagina verschijnen!
 
 
 
 
 
 
 
 

Werkzaamheden aan het clubhuis

De komende tijd zullen er diverse werkzaamheden worden uitgevoerd in- en aan ons clubhuis.
 
Het bestuur heeft besloten om het asbesthoudende dak binnen afzienbare tijd te vervangen voor een mooi nieuw dak. Over een aantal jaar moeten sowieso alle asbesthoudende daken in heel Nederland zijn verwijderd, maar wij willen de grote hausse voor zijn en de werkzaamheden zo snel mogelijk laten uitvoeren. Een nieuw dak is sowieso een veel mooier gezicht!
 
Daarbij hebben we afgesproken om dat niet meer te doen voor onze seizoensopening, omdat we in die periode ook nieuwe banen laten aanleggen. De planning is wel om nog dit jaar het werk te laten uitvoeren (deels in eigen hand).
 
Ook laten we de toegangsdeur, het houten ‘halletje’ en de terrasdeuren zo snel mogelijk vervangen door nieuwe. Het hout van de deuren is dermate verrot, dat reparaties niet meer zouden helpen.
 
Verder wordt er ook nog gekeken naar eventuele werkzaamheden aan ons terras, maar daar valt op dit moment nog weinig concreets over te melden.

Van de ledenadministrateur

Het verzoek aan iedereen, als je verhuist of een ander e-mail adres krijgt dit door te geven. Gebruik hier voor het volgende adres: penningmeester@tvstreveland.nl
 
Bij voorbaat dank,
Ton Karstens

 
 
 
 
T.V. Streveland - Beneden Tiendweg 6b - 2959 BA Streefkerk - 0184 682 886 - info@tvstreveland.nl