Clubkampioenschappen gemengd dubbel 2016

Eénentwintig koppels deden de afgelopen weken mee met de clubkampioenschappen mix dubbel bij onze vereniging. Het leverde een groot aantal mooie en spannende wedstrijden op. Doordat de organisatie toestond dat ook enkele ‘nog-niet-volwassenen’ mochten meedoen, ontstonden veel leuke koppels in de sfeer van ‘ouder-kind’, ook al omdat enkele (jong) volwassen kinderen óók met hun ouders de baan op gingen. Daardoor leek het soms eerder het ‘ouder-kind’ toernooi in plaats van de mix dubbels voor senioren.
 
In de mix dubbel A zegevierden Britt van der Meijden en Sander Liefhebber. Tweede werden Ramona Prins-Holleman en Jelle Casteleijn.
In de mix dubbel B werden kruisfinales gespeeld. Uiteindelijke winnaars werden Cora en Ton den Ouden, tweede werden Marianne de Jong en Arnoud Roodenburg. Derde werden Fred en Fréderique Pruim.
In de mix dubbel C wonnen Corrine Boekhout en André van der Hee. Tweede werden Jolanda Groeneveld en Richard Ysbrandy.
 
Clubkamp001Clubkamp002Clubkamp003
 
 
 
 
 
 
 
 
Clubkamp004
Clubkamp005
Clubkamp006
 
 
 
 
 
 
 

 

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN ENKEL EN DUBBEL 2016

Theo de Wolff is afgelopen weekeinde clubkampioen in het heren enkelspel van TV Streveland geworden. Jelle Casteleijn werd tweede. De afgelopen twee weken werden op ons park zowel de enkel- als de dubbel kampioenschappen gespeeld. Bij de dames was helaas maar één inschrijving voor het enkelspel, dus in die categorie werd niet gespeeld. Onze Technische Commissie, bestaande uit Ineke de Jong en Giel Arkema, hadden weer een mooi pouleschema in elkaar gedraaid, rekening houdend met ieders verhinderingen. Zowel de poulewedstrijden als ook de kruisfinales en de finalewedstrijden leverden vaak een pittige strijd op. Ontzettend leuk was dat dat ook een aantal nieuwe leden, dat nog maar een paar weken lid was, zich ook al had ingeschreven voor de dubbelkampioenschappen. Het getuigt van lef als je vervolgens het racket ter hand neemt om vervolgens een, vaak niet eens zeer onverdienstelijke tenniswedstrijd te gaan spelen tegen ‘de gevestigde orde’. Bij de heren dubbel B werden Cees de Bruijn en Fred Ansink tweede, Stefan de Bruijn en André van der Hee eerste. Bij de heren dubbel A zegevierden Chris en zijn zoon Ruud den Haak over het koppel Theo de Wolff en Leonard Pierneef, die tweede werden. De dames dubbel B maakten er een lange, spannende finalewedstrijd van (ruim twee uur in de regen!), maar uiteindelijk wonnen Tonny de Bruijn en Marianne de Jong van Jolanda de Ridder en Anja den Besten. In de dames dubbel A werden Evelyne de Wolff en Jolanda Liefhebber tweede, en werden Ramona Prins en Marianne Wols eerste. Alle prijswinnaars gingen na de regenachtige finaledag naar huis met een bidon, speciaal bestickerd met ’40 jaar TV Streveland’, tezamen met een sporthanddoek in onze ‘clubkleur’ oranje.

Winnaars clubkampioenschappen gemengd dubbel 2015

Van 10 tot en met 20 september zijn de clubkampioenschappen gemengd dubbel gespeeld.
 
 
 
De toppers zijn:
 
Gemengd dubbel A
1e Jolanda Liefhebber - Erik Versteeg
2e Tini Wagenmakers -Robert van den Tol

Gemengd dubbel B
1e Tonny deBruijn - Theo de Wolff
2e Marianne de Jong - Arnoud Rodenburg

Gemengd dubbel C
1e Christel van derHek -Dirk Vlot
2e Femke van Es - Ton van Es

Gemengd dubbel D
1e Gerda Boekhout -John deBruijn
2e Hermy Gutteling - Nico denHartog

Veel animo voor dubbelkampioenschappen 2015

Onder prima omstandigheden zijn de afgelopen twee weken de enkel- en dubbel-clubkampioenschappen afgewerkt. Het ging hierbij om de heren- en damesdubbels, de altijd populaire mix-dubbels volgen later dit seizoen.
 
Toch was ook de animo voor dit gedeelte van de clubkampioenschappen best groot, niet in de laatste plaats omdat er zich veel nieuwe leden hadden aangemeld om mee te doen. Zo was daar onder andere Pieter Lagendijk, speciaal lid geworden om ook met de enkelkampioenschappen een balletje te slaan. Dat deed hij zelfs zo goed, dat hij al zijn wedstrijden in de heren 1 poule won, en zich meteen al na zijn eerste twee weken TV Streveland clubkampioen mocht noemen.
Datzelfde gold voor de al wat langer tennissende Ton van Es in de heren 2 poule, en Britt van der Meijden in de dames 1 poule.
 
Bij de dames dubbel 1 poule werden Ramona Prins en Marianne Wols kampioen. Sigrid van der Meijden en Marjolein Roose werden tweede. In de damesdubbel 2 poule werden Tonny de Bruin en Marianne de Jong kampioen, tweede werden Tineke den Haak en Ans Holleman.
 
Bij de herendubbels was het tot op de laatste speeldag nog spannend hoe de prijzen zouden worden verdeeld. Nadat op vrijdagavond al de kruisfinales waren gespeeld, werden op de finaledag Piet de Jong en Arnoud Rodenburg derde door te winnen van Giel Arkema en Fred Pruim, terwijl de op het oude nest teruggekeerde Ruud den Haak samen met Jelle Casteleijn in de finale de baas waren over Ricardo Vlot en het eveneens nieuwe TV Streveland-lid Leonard Pierneef.
 
 
 
 
Na de wedstrijden op zondag vond de traditionele prijsuitreiking plaats, waarbij de kampioenen naast de gebruikelijke oorkonde deze keer ook een drinkbeker kregen. Alle deelnemers die in de prijzen waren gevallen kregen bovendien ook nog een blik tennisballen, voor een groot deel gesponsord door Harry Mons van tankstation Mons in Groot-Ammers. Naast de gebruikelijke benzines en aanverwante artikelen kunnen wij daar als tennisspelers tegenwoordig ook terecht voor het laten bespannen van onze rackets, maar ook voor kleding, tassen, nieuwe rackets en schoenen.

T.V. Streveland - Beneden Tiendweg 6b - 2959 BA Streefkerk - 0184 682 886 - info@tvstreveland.nl