Nieuwsbrief 11 mei 2020

ALLEEN ENKELSPEL!

Beste leden van TV Streveland,

Eerder deze week hebben jullie onze extra nieuwsbrief gekregen met daarin de nieuwe maatregelen omtrent corona. Daarin maakten we melding dat het met ingang van maandag 11 mei ook weer mogelijk was voor senioren om te gaan tennissen, zij het onder strikte voorwaarden. De eerste ballen zijn alweer geslagen!

Uit nadere bestudering van de afgekondigde maatregelen blijkt echter dat het in ieder geval tot 1 juni aanstaande alleen mogelijk is om als seniorlid met maximaal twee personen op de baan te staan. Dat betekent dat er tot die tijd dus alleen enkelspel mag worden gespeeld en geen dubbelspel.

Volgens de richtlijnen die de KNLTB aan de verenigingen heeft gestuurd, mag dubbelspel alleen als je dubbelpartner uit hetzelfde gezin komt, dat onder één dak woont. Dus je mag dubbelspel spelen alleen met je man, vrouw of kind, als jullie samen behoren tot één huishouden. Er is een kans op het krijgen van een (hoge) boete als je je niet aan de regels houdt!

Hoe de situatie er na 1 juni gaat uitzien en of de regels dan misschien worden versoepeld, is nu nog niet bekend. Tot die datum zal bijvoorbeeld ook de onze Woensdagavond Competitie (WAC) geen doorgang kunnen vinden, evenals uiteraard alle andere evenementen op onze agenda.

We vinden het vervelend dat in de vorige nieuwsbrief die we jullie hebben verstuurd, het niet meteen duidelijk was dat er alleen enkelspel mogelijk was voor senioren. Onze excuses daarvoor.

Verder vragen wij je nogmaals de regels in acht te nemen als je komt tennissen. Dus: clubhuis blijft dicht, geen drankjes of andere versnaperingen halen (clubhuis mag alleen open voor het licht en wc-gebruik). Ook ons terras blijft dicht, (neem dus ook geen drank van huis mee om dat op het terras te gaan opdrinken). Verder gelden de maatregelen die we al in onze vorige nieuwsbrief hebben gemeld.

We hopen dat jullie ondanks alles toch plezier beleven op de baan en houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen via onze extra nieuwsbrieven!

Het bestuur