Nieuwsbrief 14 oktober 2020

TOCH DUBBELSPEL MOGELIJK!

Beste leden van TV Streveland,

Met deze aanvulling komen we nog even terug op de extra nieuwsbrief van gisteren (dinsdag 13 oktober), die we direct schreven nadat het kabinet de nieuwe coronamaatregelen bekend had gemaakt.

Voor ons als tennissers is er namelijk goed nieuws! Nadat premier Mark Rutte in zijn toespraak expliciet vermeldde dat het dubbelspel bij tennis niet meer kon worden gespeeld maar alleen nog enkelspel, hebben we vandaag van de KNLTB een nadere uitwerking van de regels gekregen. Die regels zijn in overeenstemming met het NOC*NSF en het ministerie van VWS.

Daaruit blijkt dat het spelen van dubbelspel wel gewoon mag, omdat er in de regel genoeg afstand kan worden gehouden tussen de spelers onderling!

Volgens de KNLTB is de kans op besmetting met het virus tijdens dubbelspel vrijwel nihil, mits er uiteraard een aantal zaken in acht wordt genomen. De belangrijkste daarvan zijn:

  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar, of minimaal een racketlengte, ook als dat betekent dat je af en toe een bal moet laten gaan;
  • Vermijd fysiek contact, dus geen high fives of felicitaties;
  • Ga niet samen op een bankje zitten en wissel van baanhelft met de klok mee.

Op basis van de berichten van gisteren hadden wij besloten dat de laatste avond van de Woensdag Avond Competitie voor vanavond 14 oktober te cancelen. Dat blijft ook zo: geen WAC-tennis vanavond.

Voor de andere maatregelen geldt dat die zo blijven zoals we op dinsdagavond 13 oktober in de extra nieuwsbrief hebben gecommuniceerd.

Wij beseffen dat de communicatie over de nieuwe maatregelen rondom sporten in het algemeen en tennis in het bijzonder op deze manier wat warrig verloopt. Onze excuses daarvoor, maar wij wilden jullie gisteren zo snel mogelijk op de hoogte brengen van de nieuwe afspraken.

Nog even voor de goede orde: de nieuwe maatregelen gelden voorlopig voor vier weken. Daarna wordt door het kabinet besloten of er mogelijk aanvullende maatregelen moeten worden genomen, of dat er weer kan worden ‘afgeschaald’. We houden jullie daarvan op de hoogte!

Voor nu: veel plezier op de baan in zowel het enkel- als het dubbelspel!

Het bestuur