Nieuwsbrief 29 september 2020

Nieuwe coronamaatregelen: clubhuis dicht!

Beste leden van TV Streveland,

Het kabinet heeft nieuwe, aangescherpte coronamaatregelen bekend gemaakt. Voor onze tennisclub betekent het dat ons clubhuis per dinsdag 29 september 18.00 uur gesloten is. Alleen de toiletten, de kleedkamers en de verlichtingskast voor de baanverlichting zijn nog bereikbaar. Er is dus geen mogelijkheid meer om drankjes of hapjes te bestellen, of in het clubhuis zelf te gaan zitten.

Er kan gelukkig nog wel worden getennist en getraind op ons park. Ook de nu lopende competitie kan doorgaan, zij het wel met een aantal restricties. Zo is er geen publiek welkom, ook niet bij de ‘gewone’ wedstrijden, of bij de trainingen. Dus ook geen ouders die tijdens de training blijven kijken!

Kort en goed komt het erop neer dat je alleen als tennisser naar ons park komt, tennist en daarna weer zo snel mogelijk weer vertrekt.

Ook bij competitiewedstrijden is het niet de bedoeling langer dan strikt noodzakelijk op het park te blijven. Vrijwel direct na ontvangst van het bezoekende team ga je de baan op, je speelt je wedstrijden en je vertrekt meteen als je klaar bent.

Dit is uiteraard super ongezellig - geen taart, hapjes of biertjes - maar hou je alsjeblieft aan deze regels. Ga niet alsnog het clubhuis in om iets te drinken te halen; worden we door een controlerende instantie ‘gesnapt’ dan dreigt een boete van liefst 4000 euro! Daar zitten wij als vereniging uiteraard helemaal niet op te wachten!

De nu afgekondigde maatregelen gelden vooralsnog voor de komende drie weken, tot en met dinsdag 20 oktober. Er vindt evaluatie plaats om te kijken of er daarna nog maatregelen nodig zijn, of dat ze kunnen worden verzacht of juist moeten worden aangescherpt. Rond die tijd zullen we jullie laten weten welke gevolgen dat heeft voor onze vereniging.

Ondanks de strengere maatregelen hopen we dat er dit naseizoen toch nog zo veel mogelijk kan worden getennist. We wensen jullie dan ook veel plezier daarmee!

Het bestuur