Nieuwsbrief 7 mei 2020

Beste leden van TV Streveland,

Zoals beloofd hierbij een nieuwe update over de coronaperikelen en onze tennisvereniging.

Het belangrijkste nieuws daarbij is dat we vanaf maandag 11 mei ook als senioren weer de baan op mogen! Onze junioren mochten dat al twee weken geleden, en de eerste jeugdlessen zijn ook al weer gegeven door onze trainer Joost Wegner.

Aan het weer gaan tennissen, is wel een aantal strikte regels verbonden. Belangrijkste is dat de 1,5 meter regel in acht moet worden genomen, ook op de baan, als je ernaar toeloopt of als je moet wachten voordat je de baan op kunt.

Probeer zo veel mogelijk te voorkomen dat er veel mensen moeten wachten op het terras of langs de baan. Spreek zo veel mogelijk af met een eigen ploegje op een bepaald tijdstip en geef ook andere leden de ruimte. Ga tijdens een wedstrijd niet met z’n tweeën op een bankje zitten, en wissel van baankant door (bij zowel enkel- als dubbelspel) ieder via een kant van het net naar de andere zijde te lopen. Ga na het tennissen direct naar huis en blijf niet ‘hangen’ rond de banen of op het terras.

Verder nog wat andere belangrijke hygiëneregels: gebruik geen scoreborden, was thuis je handen voor en na het spelen, schud geen handen, geef geen high fives, hoest of nies in je elleboog of gebruik een papieren zakdoekje dat je daarna direct weggooit. Belangrijk: ben je verkouden, heb je een loopneus, hoest je of heb je keelpijn: ga niet naar de baan!

Als bestuur willen we jullie verder vragen om niet allemaal tegelijk (en meteen vanaf de eerste dag!) op de avonden te komen tennissen. Het liefst zien wij dat bijvoorbeeld ouderen, die ook wat makkelijker overdag kunnen tennissen, op dat moment een balletje komen slaan, in plaats van op de vaak wat drukkere avonden. Ook andere leden die wat makkelijker overdag of in een weekend kunnen spelen, wordt gevraagd dat zo veel mogelijk te doen om drukte op de avonden te voorkomen.

Ons clubhuis blijft voorlopig tot nader order voor iedereen gesloten, behalve als er van het toilet gebruik moet worden gemaakt, of het licht van de banen aan en uit moet worden gedaan. Het is en blijft voorlopig absoluut verboden om de deur van de kantine door te gaan om een drankje of een andere versnapering te halen! Er staan fikse boetes op overtredingen voor zowel de overtreder als de vereniging, dus laten we ons daar echt aan houden!

Volgens de kabinetsmaatregelen mag er, vooralsnog, vanaf 1 juni van het terras gebruikt worden gemaakt, mits ook hier de 1,5 meter regel in acht wordt genomen en er een maximaal aantal mensen aan een tafeltje zit. Als bestuur gaan we nog kijken hoe we verdere invulling aan deze mogelijkheid kunnen geven, daar zullen we later op terugkomen. Dus tot die tijd: drink geen drankjes op ons terras, zeker ook geen drank die van huis is meegenomen!

Volgens de deze week afgekondigde coronamaatregelen worden er geen competities en toernooien gespeeld. Dat betekent dat alles in die sfeer, bijvoorbeeld ook clubkampioenschappen, is afgelast.

Het bestuur gaat zich nog beraden over de mogelijkheid van een eventuele opstart van de Woensdagavond Competitie. Daar komen we zo snel mogelijk in een nieuwe nieuwsbrief op terug!

Contributie
Tot slot willen we iedereen die zijn of haar contributie nog niet heeft betaald, vragen om dat nu zo snel mogelijk te doen. Zoals uit bovenstaande blijkt zullen we voorlopig nog geen baromzet hebben in het clubhuis, dus maken we dit seizoen tot nu toe alleen maar kosten. Het is dan belangrijk dat we in ieder geval van alle leden de contributie binnenkrijgen.

Wij wensen jullie, ondanks alle maatregelen en verplichtingen, heel veel plezier op de tennisbaan!

Het bestuur