‘STREEFKERK OPEN’ GESLAAGD!

Bijzonder Open Toernooi vanwege coronabeperkingen

Van 21 augustus tot en met 30 augustus is op ons park het ‘Streefkerk Open 2020’ afgewerkt, ons jaarlijkse Open Toernooi. Ondanks dat er veel maatregelen moesten worden genomen en we daardoor enigszins ‘beperkt’ waren in het aantal deelnemers en het aantal bezoekers, kunnen we toch terugkijken op een bijzonder geslaagd evenement.

Toen we definitief het groene licht kregen om het Open Toernooi te houden, is er door een grote groep vrijwilligers keihard gewerkt om ons hele park coronaproof te maken, dat wil zeggen in te richten volgens de 1,5-meterrichtlijnen. Er werden looproutes aangegeven, er werden extra zitplaatsen gecreëerd naast ons terras onder een grote tent, die we konden lenen van de Streefkerkse middenstandvereniging, en er kwamen picknicktafels op het landje tussen de banen 1/2 en 3/4 via Ricardo Vlot.

Ook de inschrijving was inmiddels geopend. In eerste instantie kon er alleen voor één onderdeel worden ingeschreven, later werd besloten dat er ook in een tweede onderdeel kon worden meegedaan.

Het resulteerde uiteindelijk in 103 deelnemers, die met elkaar 90 wedstrijden afwerkten. Er werden veel mooie en spannende potjes getennist in de diverse poules op verschillende niveaus, en later in de kwartfinales, de halve finales en de finales.

Het weer was niet zo stralend als de weken ervoor, en soms kwam de regen even met bakken tegelijk uit de hemel. Om het toernooi toch zo veel mogelijk te kunnen laten doorgaan, stond er vaak meteen een grote ploeg vrijwilligers op om de ontstane plassen ‘weg te sponzen’. Hulde voor die harde werkers!

Maar er waren meer harde werkers! Zoals onze Toernooicommissie, onder leiding van Anja den Besten, onze barcommissie, onze schoonmaak en natuurlijk al ‘onze’ vrijwilligers die dag na dag en avond na avond (soms tot heeeel erg laat!) ervoor zorgden dat alles reilde en zeilde. Een dankwoord voor al die vrijwillige hulp is hier dan ook zeer op zijn plaats!

Ook willen we als TV Streveland natuurlijk de sponsors van dit toernooit bedanken: Notariskantoor Van der Heiden, De Bruijn Bouw, J. den Ouden Montage en Autobedrijf Piet de Jong. Niet te vergeten: de flessen wijn voor de winnaars werden gesponsord door Jaap Boer.

Uiteindelijk werden op de finaledag alle winnaars en bijna-winnaars ‘gehuldigd’ bij de picknickbanken, die overkapt waren met tenten. Hieronder de uitslagen in de diverse onderdelen:

GD8 25+
1. Astrid Bakker/Egbert Bakker
2. Anna van Tiggelen/Leonard Pierneef

DD8 25+
1. Sandra Bertels-Eerland/Marjolein van der Burgh
2. Renate Corver-Spits/ Yvonne Vlot

HD7 45+
1. Titus Fleur/A. Goudriaan
2. Andre de Bloois/Jan den Ouden

GD7 17+
1. Annie Oosthoek-De Ruiter/Rien van der Weele
2. Rhodee van Zuilen/Bastiaan van Houwelingen

DD7 17+
1. Tonny de Bruijn/Jolanda de Ridder
2. Leonie Kolenbrander/Anita Verheijden

HD7 17+
1. C. Cornelisse/Coen Struys
2. Bastiaan van Houwelingen/Rosco Voorrips

GD6
1. Manon de Bruijn-Lawant/Jan van Middelkoop
2. Britt van der Meijden/Quido Vlot

DD6
1. Britt van der Meijden/Tessa den Ouden
2. Manon de Bruijn-Lawant/Ramona Prins-Holleman

HD6
1. Fred Hogenbirk/Eddy van Weelde
2. Tom den Ouden/Ricardo Vlot